Ernst Daniel Smid wil positief blijven

AMSTERDAM - "Ik wilde dat ik kon toveren", zegt Ernst Daniel Smid in De Telegraaf over de ziekte van zijn vrouw Roos. "Haar beter maken. Ik sta met lege handen. Maar toch lachen we nog."

De echtgenote van de zanger en tv-presentator lijdt aan alvleesklierkanker. "We leken op de goede weg", vertelt hij over het verloop van de ziekte.

"Maar daarna kregen we een klap in ons gezicht. De alvleesklierkanker is uitgezaaid en heeft ook het buikvlies aangetast."

Roos bereidt zich voor op een zware chemokuur. "Ze is ongelooflijk positief", aldus Smid. "Ze heeft zich voorgenomen uit dit dal te komen. En ik geloof verduveld dat het haar nog gaat lukken ook. Ik heb bewondering voor mijn sterke, mooie vrouw."

Musical

Smid is binnenkort te zien in de musical Aspects Of Love. Daarin speelt hij George, een oudere man die verliefd wordt op een jonge actrice. "George is een oude man die nadenkt over doodgaan.

Dat zijn teksten die ik onder deze omstandigheden moeilijk uitspreek", zegt Smid. "Ik heb moeite met teksten over afscheid. Raar maar waar. Dat komt omdat ik zo'n emotionele man ben. Dat past nu even niet in mijn eigen bestaan. Hoop doet leven. Roos en ik gaan voorwaarts."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie