AMSTERDAM - Voormalig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband en gouden medaillewinnares van Londen 2012 Ranomi Kromowidjojo zijn een liefdeskoppel.

Dat melden althans entertainmentwebsite WTF.nl en dagblad De Telegraaf.nl vrijdag, beiden op basis van verklaringen uit de zwemwereld. Een van de bronnen van WTF.nl zou een collega-zwemster van Kromowidjojo zijn.

De manager van zowel Van den Hoogenband (34) als Kromowidjojo (22) zegt tegen de online tabloid "niets te weten" van een romance tussen de twee zwemmers. Vrijdagavond laat ook Kromowidjojo zelf via Twitter weten dat het gerucht niet klopt.

Van den Hoogenband maakte dinsdag via Twitter wereldkundig dat zijn huwelijk met Minouche Smit na zeven jaar op de klippen is gelopen.

"Helaas een spijtig bericht. Mijn vrouw en ik hebben besloten uit elkaar te gaan", aldus Van den Hoogenband, die verder twitterde "veel verdriet" te hebben van de scheiding.

De drievoudig olympisch kampioen trouwde in 2005 met Smit, het stel heeft twee kinderen. Daphne kwam in juni 2007 ter wereld, zoon Sander volgde in september 2009.