AMSTERDAM - Paris Hilton gaat een rol spelen in de horrorfilm 'House of Wax'. De film is een re-make van de bekende griezelfilm uit 1953, met horror-icoon Vincent Price in de hoofdrol als de man die een wassenbeeldenmuseum heeft, maar daar niet altijd alleen beelden van was tentoonstelt, maar ook dode lichamen.

Het model en de rijkeluisdochter van de hotelketen familie gaat in de film een meisje uit een groep vrienden spelen, die het slachtoffer wordt van een sinister plot, als zij op weg zijn naar een football wedstrijd. De film zal anders zijn dan het origineel, maar het thema blijft het in was gieten van levende mensen.

Naast Hilton zijn ook al '24'-actrice Elisha Cuthbert en acteur Chad Michael Murray gecast. Dit is het vijfde horrorproject van Dark Castle Entertainment, die in het leven is geroepen om de oude horrorklassiekers van griezelmeister William Castle nieuw leven in te blazen. Eerder waren dat 'House on Haunted Hill', 'Thirteen Ghosts' en vanaf 18 maart 'Gothika', met Halle Berry en Penelope Cruz. 'House of Wax' gaat later dit jaar in Nederland draaien.