AMSTERDAM - Actrice Penélope Cruz is ingestort tijdens filmopnames in Marokko, waar zij verblijft voor haar nieuwe film 'Sahara'. Cruz leidt aan uitputtingsverschijnselen door de enorme hitte in de woestijn en de hevige zandstormen die over de set razen. Ook zou zij zich zorgen maken over haar vader, die herstelt van een hartaanval.

Toen haar vriend Tom Cruise hoorde dat het niet goed met zijn geliefde ging, zou hij direct naar haar zijn toe gereisd, aldus IMDB. Cruise bezocht de set al eerder om Cruz te helpen ontspannen. De omstandigheden op de set zouden erg zwaar zijn. Een bron meldde hierover eerder aan The Daily Star: "Penélope is een echte professional, maar de extreme situatie en de zorgen om haar vaders gezondheid maken het voor haar erg moeilijk." Verwacht wordt dat de actrice tijdens een ingelaste opnamepauze veel zal rusten en haar familie in Madrid zal opzoeken.

Milieuramp

'Sahara', waarin Cruz naast Matthew McConaughey speelt, gaat over Dirk Pitt die moet voorkomen dat er een milieuramp zal plaatsvinden. Hiervoor reist hij onder meer af naar de zinderde woestijn. Het is nog onbekend wanneer 'Sahara' in Nederland in première zal gaan.