NEW YORK - Jessica Simpson heeft nog steeds moeite om haar zwangerschapskilo's kwijt te raken, maar ze is op de goede weg.

"Ik realiseerde me niet dat alle extra kilo's er niet zomaar af zouden zijn met de geboorte", zo vertelt ze aan USA Today.

Vlak na de bevalling van haar dochtertje Maxwell op 1 mei tekende de zangeres een deal met het afvalprogramma Weight Watchers.

Vanaf volgende week is ze te zien in advertenties van de dieetorganisatie. Hoewel verschillende Amerikaanse media eerder schreven dat ze volgens het programma een bepaald gewicht moet bereiken, spreekt ze dit zelf tegen. "Ze willen dat ik gezond ben."

Beter

In de eerste paar weken was het lastig voor de blondine om gewicht te verliezen, maar nu gaat het steeds beter. "Iedere week val ik iets af." Dit doet ze door met mate te eten. "Ik geloof niet in mezelf alles ontzeggen."

Toch kan ze af en toe de verleiding niet weerstaan. "Ik ben een vrouw die dol is op chocolade. Nu eet ik één M&M en dan ben ik tevreden, ik hoef niet de hele zak op te eten."

Sporten

Naast minder eten, probeert Jessica ook te sporten. Iedere dag doet ze 60 minutenlang verschillende cardio-oefeningen, vooral wandelen. "Mijn borsten zijn nu nog veel te groot om te rennen. Daarom loop ik."

Eerder werd al bekend dat de Amerikaanse zangeres ook haar vrienden en familie aan het Weight Watchers-programma heeft voorgesteld. ''Jess heeft iedereen in haar omgeving opgegeven om het zichzelf zo makkelijker te maken", zo liet een vriend van haar weten.