AMSTERDAM - Het nieuwe album van Ben Saunders, Heart & Soul, komt vrijdag 7 september uit. En de getatoeërde zanger is er maar wat trots op.

"Er zit veel meer van mezelf in", legt hij uit in dagblad Sp!ts.

"Ik heb nu acht van de twaalf nummers zelf geschreven, het gaat allemaal over mij, met een ruigere live sound die veel beter bij me past. Daar was bij mijn debuut allemaal geen tijd voor, dat moest twee maanden na The Voice-finale klaar zijn. En ondertussen had ik ook nog 120 optredens, interviews, fotoshoots en weet ik al niet wat. De nieuwe, dat is echt wie ik zelf ben."

Bij een nieuw album hoort natuurlijk ook de promotie ervan en de daarbij horende media-aandacht. Maar eigenlijk heeft Saunders helemaal geen zin in dat hele mediacircus, in tegenstelling tot veel van zijn collega's.

"Veel BN’ers bellen zélf naar de roddelbladen, zo van: 'Hey ik ga op vakantie, komen jullie foto’s maken?' Dat doe ik absoluut niet. Eerder dit jaar wilde ik mijn moeder thuis opwachten toen ze uit het ziekenhuis kwam. Kom ik daar aan, staat Shownieuws al op de stoep! Dat gaat me echt te ver, laat mijn moeder lekker rustig thuiskomen."

Muziek

"Maar de meeste BN’ers, als die een camera zien, lopen ze er toch graag naartoe voor een praatje. Ik begin daar niet aan, ik wil alleen aandacht als het om de muziek gaat."

"Als ik kijk naar zo’n Sterren Springen, vraag ik me echt af waarom die mensen daaraan meedoen. Ik heb geen idee of ik daar ook voor gevraagd ben, want mijn management weet toch al dat ik nee zeg. Ik wil niet zo’n zanger worden die iedereen kent, maar van wie niemand ook maar één liedje kan meezingen. Dan ben je in mijn ogen geen zanger meer."