AMSTERDAM - Kimberley Klaver doet niet meer mee aan het programma Sterren Springen.

De 26-jarige actrice heeft tijdens een training haar neus gebroken, en heeft de strijd om gekroond te worden tot beste schoonspringer moeten opgeven. Een woordvoerder van SBS laat weten dat Klaver tijdens een sprong haar knie tegen haar neus kreeg.

Ze is dinsdag geopereerd. SBS weet nog niet hoe de lege plek die de actrice achterlaat wordt opgevuld in het schoonspringprogramma.

Klaver baalt van haar uitschakeling. "Was aan het trainen voor zo'n gave sprong", twitterde de actrice toen ze net uit de narcose kwam. "Ik mag dus van de dokter niet meer het zwembad in. Niet duiken, niet springen, geen salto's, niks! Verboden."

"Heel veel sterkte met de operatie", liet de zender weten via Twitter. "We leven mee en duimen voor een snel herstel. Sterkte!"

Gewond

Verschillende bekende Nederlanders die meedoen aan het programma raakten al gewond.

Zo liep Patty Brard onder meer een verdraaide knie op en brak ze haar tand af. Emile Ratelband belandde in het ziekenhuis met een gekneusde arm. Ralf Mackenbach hield een hoofdwond over aan een duik en Jody Bernal liep na een salto een hersenschudding op.