AMSTERDAM - Bee Gee Robin Gibb is in de jaren tachtig in de gaten gehouden door de FBI.

De zanger, die in mei op 62-jarige leeftijd stierf, lag destijds in scheiding en zou de advocaten van zijn aanstaande ex hebben bedreigd.

Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Post op basis van documenten van de FBI.

"Ik heb keer op keer gewaarschuwd. De situatie is nu ernstig, niemand solt met mij. Ik heb het gehad", citeert de krant uit een van de telegrammen die Gibb verstuurde.

Begin jaren tachtig bedreigde Gibb het Londense advocatenkantoor Haymon & Walters meerdere malen, blijkt uit een FBI-rapport uit 1981.

Scheiding

Gibb lag destijds in scheiding met Molly Hullis, zijn eerste vrouw. De zanger, die met zijn broers Maurice en Barry de Bee Gees vormde, dreigde zelfs dat hij 'iemand in de arm had genomen'. "Nu is het enkel een kwestie van tijd."

Gibbs advocaat liet de FBI eind 1980 weten dat Gibb 'niet zo dom zou zijn om dreigementen te uiten'. Volgens de raadsman van de zanger wilde Hullis de FBI gebruiken om Gibb in verlegenheid te brengen en als onderhandelingstactiek in de scheiding.

In maart 1981 besloot de FBI het onderzoek naar Gibb te sluiten, omdat zowel Hullis als haar advocaten geen aanklacht indienden.