AMSTERDAM - Prins Harry heeft maandagavond grapjes gemaakt over zijn naakfoto's. 

De 27-jarige Britse prins, die twee weken geleden in Las Vegas uit de kleren ging, woonde een gala-avond van een liefdadigheidsinstelling voor zieke kinderen bij. Het was de eerste keer sinds het verschijnen van de naaktfoto's dat Harry zich in het openbaar begaf.

Een van de zieke kinderen, de 6-jarige Alex Logan, kondigde voor zijn ontmoeting met Harry aan dat hij een grapje wilde maken over de foto's. "Ik ben blij dat je je kleren aan hebt", wilde het kankerpatiëntje tegen de prins zeggen, kondigde hij aan op tv-zender ITV. Zo ver kwam het echter niet, omdat Harry het fragment had gezien.

"Blijf jij maar naar je moeder kijken", waarschuwde de prins Alex. "Je wilt heel graag wat zeggen, maar bent bang voor een standje. Ik heb je gezien op ITV, je zei iets brutaals, laten we het daar hier niet over hebben."

Naakt

Harry vierde twee weken geleden naakt een feestje in een hotelkamer in Las Vegas. De Britse prins, derde in lijn van troonopvolging, speelde onder meer 'stripbiljart' met een paar dames die hij in de Amerikaanse gokstad leerde kennen.

In een speech die Harry maandagavond gaf, knipoogde hij naar het voorval. De prins kreeg de lachers op zijn hand toen hij zichzelf omschreef als iemand die 'nooit verlegen is om op de voorgrond te treden'.