AMSTERDAM - Tatjana Simic wil voor haar vijftigste trouwen. De 49-jarige vrijgezelle actrice beseft dat de tijd dringt, maar heeft goede hoop.

"Ik heb altijd gezegd dat ik voor mijn vijftigste minstens één keer getrouwd wil zijn geweest", vertelt Simic in het AD.

"Dat wordt krap, maar daar ga ik nog steeds voor. Voor de rest heb ik buiten mijn familie en vrienden om natuurlijk ook niet zo heel veel."

De blondine, die in februari haar relatie met Peter Mijnen op de klippen zag lopen, heeft de ware nog niet ontmoet. "Maar ik ben ervan overtuigd dat ik die absoluut ga tegenkomen." Dat Simic nooit kinderen heeft gekregen vindt ze niet erg, "maar een keer in zo'n prachtige jurk naar het altaar gaan, moet me toch gegund zijn?"

Ze zegt het jammer te vinden dat het met haar vorige vriend Peter niets is geworden. "Daarvoor was ik verloofd met Ronny Rosenbaum, die helaas andere vrouwen mee naar huis nam als ik weg was. Al te veel geluk heb ik qua mannen de laatste tijd ook niet gehad."

Gelogen

Simic, die volgend jaar juni haar vijftigste verjaardag viert, wil alleen in het huwelijksbootje stappen als er sprake is van een eerlijke relatie.

"Ik zie om me heen ook heel wat huwelijken waarin vreselijk wordt gelogen en vreemdgegaan, dat is natuurlijk ook niks. Je moet niet ten koste van alles trouwen of de boel in stand proberen te houden." Toch geeft ze de moed nog niet op. "Wie weet ben ik volgend jaar om deze tijd getrouwd."