AMSTERDAM – Actrice Terence Schreurs heeft een heftige periode van drank en drugs achter de rug. "Ik heb mezelf opgesloten en in een isolement geleefd", zegt de GTST-actrice.

Tot drie jaar geleden pakte de 36-jarige Schreurs alles aan wat op haar pad kwam, maar raakte daardoor de focus kwijt.

"Ik voelde mezelf uit m’n vingers glippen, maar ik wist niet hoe ik mezelf moest terugkrijgen”, zegt ze in een gesprek met Viva.

"Om te vluchten, gebruikte ik drugs en van whisky was ik ook niet vies. Soms stond ik 's nachts kotsend in een steegje om vervolgens de dagen erna mijn bed niet uit te komen."

Haar manager en zussen maakten een afspraak voor haar met een psycholoog en psychiater. Daardoor is ze er weer bovenop gekomen. "Ik heb hard aan mezelf gewerkt. En twee jaar geleden ik kwam tot het inzicht dat ik me niet meer eenzaam hoefde te voelen."

Betrapt

Schreurs volgt naar eigen zeggen nu meer haar eigen intuïtie. Zo voelde ze bijvoorbeeld aan dat het niet goed zat met haar relatie. "En inderdaad. Twee weken later betrapte mijn beste vriendin mijn vriend zoenend met een ander."

De actrice heeft het gevoel dat mannen ruiken dat ze tegenwoordig weer vrijgezel is. "Ik denk dat ik vijf kilo honing aan mijn kont heb hangen, want de mooie, leuke en grappige mannen vliegen achter me aan. Dat doet me goed, ook al heb ik nu niet meer de bevestiging nodig dat ik leuk ben."