AMSTERDAM - Albert Verlinde is naar eigen zeggen een stuk milder geworden na de dood van Antonie Kamerling.

"Ik ga er minder vaak met gestrekt been in", vertelt Verlinde aan het AD. Kamerling, Verlindes zwager, maakte in het najaar van 2010 een einde aan zijn leven.

"De tijd is voorbij dat ik kan dansen op de ellende van een ander", concludeert de 52-jarige showbizzdeskundige en musicalproducent.

"Ik merk het bij Boulevard, waar ik vaker rekening houd met de belangen en gevoelens van mensen over wie ik iets al dan niet onthul." Verlinde zegt rustiger, milder en socialer te zijn geworden. "Omdat ik heb gezien hoe kwetsbaar we allemaal zijn."

Knokken

Door de zelfmoord van Kamerling staat Verlinde ook meer stil bij zijn eigen leven en successen. "Ineens besefte ik dat ik twintig jaar lang vooral heel hard heb lopen knokken om te bereiken wat ik uiteindelijk heb bereikt.

Het is allemaal heel mooi en prachtig dat me dat is gelukt, maar de volgende stap was dat ik moest leren daarvan te genieten."

Al met al ziet Verlinde de moeilijke periode als een aanwinst. "Het klinkt vast vreselijk klef, maar ik ervaar dat als een enorme verrijking. Ik leid nu het leven waarvan ik vroeger altijd stiekem heb gedroomd."