LONDEN - Katie Price mag een jaar lang niet rijden. De Londense rechtbank heeft het glamourmodel een rijontzegging opgelegd omdat ze haar verkeersboetes niet heeft betaald

Dat schrijft The Sun. In september vorig jaar werd de witte Range Rover van Price twee keer gesnapt boven het snelheidslimiet.

Maar Price claimt dat verloofde Leandro Penna achter het stuur zat en niet zij. ''Ik weet dat het Leo was. Hij is de enige die in die auto rijdt'', aldus het model.

Price rijdt naar eigen zeggen alleen maar rond in haar roze Range Rover. Zij vindt dan ook dat ze niet verantwoordelijk is voor de boetes.

Niet gezien

In haar verdediging zei Price ook dat ze de boetes nooit heeft gezien tot het te laat was. Ze opent namelijk nooit zelf haar post. ''Mijn moeder doet de post'', zei ze. ''Ze betaalt mijn rekeningen, ze heeft mijn chequeboekje. Ze doet alles voor me. Ik weet dat het slecht klinkt.''

Price kreeg de zware straf omdat ze al 6 strafpunten op haar rijbewijs had staan. Vooralsnog is de rijontzegging opgeschort omdat ze in hoger beroep is gegaan. Wel moet ze de boetes betalen en de kosten voor de rechtszaak, wat bij elkaar 765 pond (962 euro) is.