AMSTERDAM - De kinderen van Michael Jackson hebben op de verjaardag van de overleden King of Pop een bezoek gebracht aan zijn geboortestad.

Jackson zou woensdag 54 jaar zijn geworden en bij het huis waar hij opgroeide in Gary, in de Amerikaanse staat Indiana, werd een herdenking gehouden.

De 14-jarige Paris, de 15-jarige Prince en de 10-jarige Prince Michael II kregen T-shirts aangeboden namens de stad Gary. "We willen jullie laten weten hoeveel Michael voor ons en Gary heeft betekend", zei de burgemeester. De kinderen poseerden voor foto's maar gaven geen toespraak.

Ook Michaels zus LaToya was bij de herdenking aanwezig. Zij zei onder meer dat ze van de in 2009 overleden Jackson houdt en vertelde over hoe hun muzikale carrière begon in Gary.

Jermaine Jackson, Michaels oudere broer, liet aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ weten dat hij zijn broer thuis herdacht. Hij keek daar met zijn gezin naar videobeelden van de familie. "Vandaag herdenken we een bijzonder persoon. Maar we huilen, altijd."

Overhoop

Verschillende Jacksons liggen met elkaar overhoop over onder meer het testament van de King of Pop. De rechter bepaalde onlangs dat Michaels moeder Katherine Jackson, die volgens sommigen niet meer voor de drie kinderen van Michael kan zorgen, de voogdij voortaan moet delen met haar kleinkind TJ Jackson.