AMSTERDAM - In de toestand van Justine Pelmelay komt de komende dagen geen verandering. Dat verwacht haar partner Ronald van Driel.

De zangeres onderging afgelopen week twee zware operaties, waarbij zestig centimeter darm werd verwijderd.

"Na het weekend zal duidelijk worden of haar herstel zich doorzet", zegt Van Driel in een verklaring. De oorzaak van de klachten van Pelmelay, die zaterdag nog meedeed aan Sterren Springen op Zaterdag, is nog onbekend. Eveneens onbekend is of ze blijvende gevolgen overhoudt aan het innemen van de dunne darm.

Pelmelay lag 24 uur in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar woensdagmiddag verbeterde haar situatie en mocht ze van de intensive care af.

Opgelucht

"Ik ben opgelucht. Justine vecht keihard voor haar herstel. Ik heb gisteren voor het eerst even met haar kunnen praten. Ze is gelukkig optimistisch en ze is ervan overtuigd dat ze deze klap te boven zal komen."

De 53-jarige zangeres, die begin dit jaar de ramp met cruiseschip Costa Concordia overleefde, ligt aan verschillende infusen. Ook krijgt ze zuurstof toegediend en mag ze alleen vloeibaar voedsel eten.

"De komende dagen heeft ze absolute rust nodig en in die tijd moet blijken of alle klachten die tot de twee operaties hebben geleid, zijn verholpen."