AMSTERDAM - Bas Muijs heeft in de aanloop naar de première van Yab Yum, Het Circus van de Nacht geen last gehad van slapeloze nachten. 

"Het is een zin uit een lied dat ik zing, maar ik heb ze gelukkig niet gehad", vertelt de acteur.

De 35-jarige Muijs maakt met het stuk, dat woensdag in Carré in première gaat, zijn musicaldebuut. Echt nerveus is hij niet. "Ik zie er juist naar uit om het publiek te verrassen", legt hij uit. "Ik zing onder andere een solonummer, da's best spannend, maar ik ben daar helemaal niet zenuwachtig voor. Ik vind het juist gaaf om dat te mogen doen in een vol Carré."

Familie

De acteur, die onder meer in Goede Tijden, Slechte Tijden en Voetbalvrouwen speelde, geeft toe dat hij behoorlijk wat moet opofferen voor zijn musicalrol. "Het is soms heel erg saai, je ziet nauwelijks nog je vrienden en familie. Omdat je de hele dag in het theater staat te repeteren en 's avonds staat te spelen."

Toch weet Muijs naar eigen zeggen waar hij het voor doet. "Dit is een droom van me, dit heb ik altijd gewild. Je staat wel in Carré en duizenden andere mensen zouden dat ook heel graag willen. Ik sta daar, dan moet ik het ook laten zien."