AMSTERDAM - Justine Pelmelay ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De zangeres heeft volgens De Telegraaf twee zware spoedoperaties aan haar darmen ondergaan.

Pelmelays partner en manager Ronald van Driel vertelt in de krant dat de situatie levensbedreigend is.

"Ik moet eventueel zelfs met het ergste rekening houden. Ongelooflijk wat ons overkomt", vertelt een aangeslagen Van Driel. Tijdens de eerste operatie is 60 centimeter afgestorven darm verwijderd en bij de tweede operatie zijn twee losse stukken darm aan elkaar gezet. Pelmelay ligt aan een morfine-infuus en is te versufd om te praten.

De kinderen van Pelmelay, de 27-jarige Naomi en de 19-jarige tweeling Quincy en Gingy, zijn nog niet bij hun moeder op bezoek geweest. Zij hebben ruzie met hun moeder. Aan het bed van de zieke Pelmelay zitten alleen haar zus en haar partner.

Van Driel wil niet ingaan op de afwezigheid van de kinderen. "Het gaat nu om Justine. Ze vecht als een leeuwin voor haar leven. Ik zit aan haar bed en houd haar hand vast. Er is een team van doktoren met haar bezig."

Dat Pelmelay nu in het ziekenhuis ligt, heeft niets te maken met haar deelname aan Sterren springen op zaterdag, waaraan zij afgelopen weekeinde meedeed.