AMSTERDAM - José Hoebee is 'inmiddels de trots voorbij'. Een paar weken geleden bleek dat de oud LUV-zangeres failliet is.

Dat vertelt de zangeres aan Vriendin.

Hoebee wordt door vrienden financieel bijgestaan. "Viola Holt regelde een huis voor mij en mijn zoon en componist Harry van Hoof stuurde een mail rond naar onder andere André van Duin, Ron Brandsteder en Patty Brard."

Alhoewel Hoebee het nog steeds 'gênant' noemt, kan ze ook waardering opbrengen voor de actie van Van Hoof. "Toen zijn actie uitlekte en het in De Telegraaf en bij RTL Boulevard langskwam was het heel gênant. Maar aan de andere kant vind ik het ook gewoon ontzettend lief. Inmiddels ben ik de trots voorbij."

Zoon

In juni overleed de man van Hoebee, waardoor zij er ineens alleen voor stond. "Gelukkig heb ik mijn zoon Tim, de schat. Hij regelt alles thuis. Ik ben geen dag alleen geweest in mijn leven en ben ontzettend afhankelijk. Voor Tim ga ik door. Als je aan mij vraagt voor wie ik opsta, is het voor mijn kind."

De 26-jarige zoon helpt volgens Hoebee waar hij maar kan. "Hij regelt de verhuizing, alle administratieve rompslomp. Hij heeft als het ware de rol van zijn vader op zich genomen."