AMSTERDAM - Kelly van der Veer (32) wil een kind. "Ik heb eigenlijk mijn hele leven een kinderwens gehad."

Maar omdat ze na haar geslachtsveranderende operatie in 2000 geen mannelijke voortplantingsorganen meer heeft en destijds ook geen sperma liet invriezen, kan ze waarschijnlijk geen kinderen met haar genen krijgen.

"Mijn 'vrouwelijke' anatomie functioneert natuurlijk ook niet zoals het zou moeten. Maar, wie weet, komt er ooit een doorbraak waardoor ik toch nog moeder kan worden."

Dat vertelt de webcamgirl aan het AD.

Dit gemis wijt ze vooral aan slechte voorlichting. "Niemand, ook de behandelend artsen en mijn ouders niet, heeft me er destijds op gewezen erfelijk materiaal in het ziekenhuis te bewaren.

Zelf stond ik er ook niet bij stil, omdat ik geestelijk volledig gefocust was op de geslachtsveranderende operatie. Door het ontbreken van zaad kan ik mijn droom, ooit nog moeder worden, nooit meer verwezenlijken. Dat is dieptriest en zelfs dramatisch."

Adoptie

"Ik heb eigenlijk mijn hele leven een kinderwens gehad. Toen ik overwoog om toch mama te worden via een draagmoeder, kwam ik er pas achter dat ik geen sperma had veiliggesteld. Adoptie heb ik eigenlijk nooit overwogen, omdat ik een kindje met mijn genen wil."

Van der Veer, momenteel te zien in het SBS-programma Sterren Springen, gaat echter niet bij de pakken neerzitten. "Mijn zus heeft een zoontje van 2. Het is heerlijk om voor hem een suikertante te zijn. En ik geniet ook zonder baby van mijn leven.

"Nog steeds ben ik met veel plezier webcamgirl, een ideale vorm van thuiswerk. Ook makkelijk: als ik op vakantie ben, lopen mijn inkomsten gewoon door. Want ik neem mijn laptop en camera ook mee als ik in een buitenlands hotel van mijn vrijheid geniet."