AMSTERDAM - Sonja Silva heeft met een miskraam en een scheiding een roerige tijd achter de rug. Nu zegt Silva weer gelukkig te zijn.

Dat laat ze weten in De Telegraaf. Sinds juli is er een nieuwe liefde: Pyke Pos.

"Ik snap best dat mensen er vraagtekens bij zetten. Maar ik wil eigenlijk een definitieve punt zetten. Weg met de negativiteit. Ik ben gelukkig en wil er hierna nooit meer over praten."

Waarom het eerder misging kan Silva niet zeggen. "Ik hield mezelf misschien wel voor de gek. Pyke ziet me! Maar dan echt. Hij kijkt naar mijn innerlijk. En daar gaat het in de liefde om"

Eigenlijk wist ze voor de bruiloft al dat het niet goed zat. "Ik liet me te veel meeslepen door wat mensen van me verwachtten. Dat heb ik heel mijn leven trouwens gedaan. Maar ik kwam mezelf nu voor het eerst echt tegen. Het is tijd om in de spiegel te kijken. Dus ben ik weggegaan. Vlak voor het jawoord, toen ik mijn trouwjurk al aan had, heb ik de voorganger gevraagd met me te bidden. Ik had die steun nodig, voelde me zo zenuwachtig!"

Pyke

Nu gaat het beter dan ooit met Silva. De reden: haar nieuwe vlam Pyke Pos. "Ik had hem zien optreden bij X Factor en vond zijn zingen geweldig! Ik heb hem toen een mailtje gestuurd. We werden goede vrienden.  We zijn beiden hoogsensitief en kunnen heel goed met elkaar praten. 

Een vierde huwelijk zit er volgens Silva niet in. En zo denkt Pyke er ook over: "We hebben ons voorgenomen vanaf nu elk jaar te vieren dat we weer een jaar níét getrouwd zijn. Dat doen we minstens tot we honderd zijn."