AMSTERDAM - Fajah Lourens is na haar deelname aan Expeditie Robinson een ander mens. "Ik heb afscheid genomen van mijn losbandige leven. Ik drink geen druppel alcohol meer."

Lourens vertelt aan De Telegraaf: "Ik ben er echt een heel ander mens geworden. Ik wil een nieuw leven beginnen. Ik heb daarom afscheid genomen van mijn losbandige leven. Ik drink al twaalf weken geen druppel alcohol meer. Ik ga namelijk voor het goede doel de marathon lopen. Ik wil een veel gedisciplineerder leven leiden."

Naast alcohol heeft Lourens ook mannen uit haar leven verbannen. "Dat geeft veel rust. Natuurlijk kan ik mij niet helemaal afsluiten voor de liefde. Als het op mijn pad komt, ga ik het niet uit de weg."

Na haar eilandavontuur weet ze het zeker: "Ik voel me nu op mijn 31e pas echt volwassen. Daar heeft mijn deelname aan Expeditie Robinson , vanaf donderdag op tv, ieder geval wél voor gezorgd."

Eens maar nooit meer

Het verblijf op het eiland had echter niet alleen maar voordelen. "Mensen met wie ik het leuk had, gingen ineens tegen me stemmen. Het was complotten smeden, maar aan de andere kant ieder voor zich. Ik kan dat niet. Als ik iemand aardig vind, kan ik die niet wegstemmen. Ik zal dan ook nooit meer meedoen aan zo’n programma. Het was eens maar nooit meer."

Vooral de verveling vond ze vreselijk. "We zaten met z’n allen op zo’n klein eiland en er was helemaal niets te doen. Het ergste is nog dat ik door de driehonderd muggenbeten de hele zomer geen rokje meer kan dragen."