AMSTERDAM - Estelle Cruijff zegt niets mee te hebben gekregen van het gevecht in de skybox in de Amsterdam Arena waar haar vriend en bokser Badr Hari bij betrokken zou zijn geweest.

Dat meldt RTL Boulevard maandagavond op basis van door het programma verkregen politieverhoren.

Doordat het druk was in de skybox tijdens het housefeest Sensation White heeft Cruijff naar eigen zeggen niet gezien dat de sfeer gespannen was. Getuigen zeggen echter dat Cruijff wel degelijk door had wat er aan de hand was.

Toen Cruijff had vernomen dat er ruzie was geweest verliet ze samen met Hari de Arena. ''Toen ik hoorde dat er ruzie was geweest wilde ik gelijk weg. Ik mocht niet via de voorkant eruit. De voordeur was dicht van de skybox. Niemand kon naar binnen en naar buiten. Ik ben toen via het balkon gegaan. Dat is niet hoog''

Bloed

Volgens getuigen zat er bloed op de kleding van Hari. Cruijff ontkent dit te hebben gezien tijdens het eerste verhoor na het gevecht in de skybox. "Het was misschien iets smeriger van het zitten, maar ik heb geen bloed gezien."

Eerder werd al bekend dat Cruijff een valse verklaring zou hebben afgelegd bij de politie over Badr Hari. Ondanks dat haar observaties niet overeenkomen met die van getuigen blijft Cruijff tijdens het politieverhoor bij haar uitspraken.

Balen

Cruijff vindt dat Nederland een verkeerd beeld heeft van haar geliefde Badr Hari. "Het is ook een hele intelligente man, eigenlijk het tegenovergestelde van wat je nu over hem hoort", zegt Cruijff over Hari, die vastzit op verdenking van zes geweldsdelicten.

Cruijff vertelt in een interview met Evert Santegoeds voor SBS6 dat ze boos is. "Het is heel veel wat er gebeurt", zegt de blondine over de beschuldigingen aan het adres van Hari.

"Ik zit zelf ook in een scheiding, dit komt er nog eens overheen. Iets wat me heel verdrietig maakt, waar ik boos om ben."

Gullit

Cruijff vertelt in het interview ook over haar huwelijk met Ruud Gullit. Ze vond dat het ‘te druk’ werd in haar huwelijk. Dat is de reden dat ze uiteindelijk besloot te scheiden.

Cruijff vermoedde al langer dat Gullit haar niet trouw was, maar liep daar eerst heel lang mee rond voor ze uiteindelijk besloot dat het voorbij was. Toen ze Badr Hari leerde kennen besloot ze naar eigen zeggen voor zichzelf te kiezen.

“Ik ben er een tijd geleden achter gekomen dat hij langere tijd een verhouding heeft gehad”, zegt Cruijff. “Niet dit jaar, maar een aantal jaar geleden. Iemand die ik ken, waar ik mee op vakantie ben geweest. Dat was de druppel. Dit heb ik niet verdiend.”