HILVERSUM - Zijn nieuwe album was al in kannen en kruiken, toch maakte Ben Saunders ruimte voor een lied over zijn nieuwe liefde Yvonne Coldeweijer, ook bekend als Telekids-presentatrice Keet.

"Ik hoorde het nummer en tien minuten later namen we het op", zegt Saunders in een gesprek met NU.nl. "We hadden eigenlijk alle liedjes voor het album al opgenomen en dit was de laatste die erbij kwam."

Het nummer heet Love en gaat niet direct over Keet. "Het liedje gaat gewoon over de liefde. Ik was op dat moment totaal verliefd op Yvonne. Ik was er helemaal niet klaar voor om verliefd te worden, maar Keet ook niet."

De 28-jarige zanger zegt dat alles na 4 maanden 'echt helemaal koek en ei' is tussen de twee. Het koppel was in augustus voor het eerst met elkaar een week op vakantie. "We hebben gewoon niks gedaan. Ik ben altijd van het uitgaan en dingen ondernemen, maar we hebben alleen maar gechilld."

Showbizzkoppel

Omdat hij en Coldeweijer beiden 'Bekende Nederlanders' zijn, worden ze inmiddels gezien als showbizzkoppel. Maar Saunders verzekert dat ze daar niet over nadenken en dat ze er niet op uit zijn om in de belangstelling te staan.

"Negen van de tien BN'ers bellen fotografen op. Ik heb dat nog geen één keer in mijn hele leven gedaan. Yvonne ook niet. Op vakantie was er niemand bij. Wij vragen er niet om."

Twitter

Wel houden ze hun fans regelmatig op de hoogte van hun liefdesleven via Twitter. "Het zijn vaak antwoorden van andermans tweets. Ik stuur haar ook wel eens wat als 'ik mis je'."

"Maar dat is ook vaak, dan zit ik in een hotel met alleen maar Wifi. Als ik op Twitter een foto voor het eerst zie, dan reageer ik daar op. Als ze de foto had ge-Whatsappt, reageer ik daarop. Mensen zien dat dan, lekker boeien."