AMSTERDAM - Estelle Cruijff moet weleens huilen als ze leest hoe slecht mensen over haar denken.

Ze maakte in juni bekend dat ze Ruud Gullit na twaalf jaar huwelijk heeft verlaten voor kickbokser Badr Hari.

"Wat nemen ze me kwalijk? Dat ik op zoek ben geweest naar liefde, die ik in mijn jeugd met mijn vader en in de laatste jaren met Ruud zo heb gemist?", zegt Cruijff maandag in De Telegraaf.

"Als ik soms ook de reacties zie op internet. Natuurlijk moet ik wel eens huilen als ik lees hoe slecht mensen over me denken en dan die eeuwige P.C. Hooftstraat die er altijd wordt bijgehaald."

Veel alleen

Intussen zit Hari, die wordt verdacht van poging tot doodslag, voorlopig nog in voorarrest. "Ik had het me wel anders voorgesteld, ja. Maar ik ben de laatste jaren veel alleen geweest en kan er goed tegen", vervolgt ze.

"Het is het me waard te wachten. Omdat ik iemand zie die de wil heeft om te veranderen en ik heb de wil om hem daarbij te helpen."

Gelogen

Hari zou tijdens dancefeest Sensation miljonair Koen Everink hebben mishandeld. Cruijff zou vervolgens tegen de politie hebben gelogen in de zaak tegen haar nieuwe liefde.

Volgens haar is er geen sprake van meineed, omdat ze nooit onder ede is verhoord. "Laat het duidelijk zijn; voor dat slachtoffer vind ik het allemaal net zo erg als iedereen, hoor."