LONDEN - Meer dan twee derde van de volwassen Britten vindt het gedrag van prins Harry tijdens zijn vakantie in Las Vegas acceptabel. 

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Britse krant The Sunday Times zondag publiceerde. Woensdag lekten foto's uit waarop de 27-jarige tweede zoon van kroonprins Charles naakt te zien is met eveneens ontklede vrouwen om hem heen.

68 procent van de ondervraagden vindt het gedag aanvaardbaar voor een jonge vrijgezel die zich tijdens zijn vakantie ontspant. 22 procent vindt Harry's gedrag ongepast. Driekwart van de ondervraagden heeft nog steeds een positieve visie op de prins.

Murdoch

Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft iedereen opgeroepen de prins met rust te laten. Op Twitter schrijft hij dat Harry populair blijft, ook al gaat hij zich in Las Vegas te buiten. De tabloid The Sun van Murdoch publiceerde vrijdag foto's van de prins.

Daarmee negeerde het blad een waarschuwing van het Britse Koninklijk Huis dat publicatie een inbreuk op de privacy van Harry is. Volgens The Sun hebben de lezers ''het recht de foto's te zien''.

Opdracht

De Britse krant The Independent on Sunday meldde zondag dat Murdoch zelf de leiding van The Sun opdracht heeft gegeven de foto's te publiceren. Hij wilde zo volgens ingewijden Lord Justice Leveson waarschuwen de media niet te veel te beperken. Leveson is voorzitter van een commissie die onderzoek doet naar de ethiek van de Britse pers.