LOS ANGELES - Tom Cruise is er goed van afgekomen in de scheiding van Katie Holmes. Uit rechtbankpapieren blijkt dat de acteur alleen kinderalimentatie moet betalen.

Dat meldt TMZ. Cruise moet jaarlijks 400.000 dollar (bijna 320.000 euro) aan alimentatie betalen voor zijn 6-jarige dochtertje Suri, totdat ze 18 jaar is.

Als de zaak voor de rechter was gekomen in New York, was dit bedrag waarschijnlijk veel hoger geweest. Daarnaast draait de acteur op voor alle medische kosten en het lesgeld van Suri.

Holmes heeft dus nooit alimentatie voor zichzelf aangevraagd of een deel van Toms fortuin opgeëist. De actrice sprak dus de waarheid toen ze eerder zei dat ze niets meer van Cruise wil dan een scheiding.

Geen Scientology

Opvallend detail is verder dat Cruise en Holmes overeen zijn gekomen dat hun dochtertje nooit of te nimmer naar een kostschool zal gaan.

Feitelijk betekent dit dat Cruise zijn dochtertje dus niet naar de door Holmes gevreesde Sea Organization van de Scientology kerk kan sturen. Dat is een boot waarop kinderen wonen en onderwijs krijgen in de strenge leer van het geloof.