AMSTERDAM - Ook Gerard Joling krijgt zijn eigen reality-soap meldt RTL Boulevard dinsdag. Vanaf 6 april zal het dagelijkse leven van de zanger/presentator op televisie te volgen zijn. Men krijgt een kijkje achter het podium tijdens optredens, wat er gebeurt voordat hij de zender opgaat voor SBS Shownieuws, maar ook zijn thuisperikelen zullen zeker niet geschuwd worden.

In navolging van Patty Brard, de Curry's, de Bauers en binnenkort ook René Froger en BZN, vond producent Reinout Oerlemans het tijd worden dat ook het leven van de publiciteitsgeile van Joling moest worden gefilmd. Joling was daar al eerder voor benaderd door zowel de publieke als de commerciële omroepen, maar had altijd de boot afgehouden.

"Ik ben maar in mijn eentje thuis, dus wat is daar nou interessant aan. Ik doe wel leuke dingen, maar dat is toch al overal te zien en te lezen, dus ik was van mening dat zo'n programma overbodig zou zijn. Maar nu heeft Reinout mij overgehaald het toch te doen en ik vind het best spannend", zei Gerard woensdagochtend in het radioprogramma 'Stenders Vroeg'.

Het programma heeft nog geen naam, maar dat kan niet lang meer duren want de eerste aflevering van de Joling docu-soap wordt op 6 april aanstaande uitgezonden op Yorin. Op de vraag of Gerard, net zoals Adam Curry, zijn 'worstje' laat zien antwoordde Gerard: "Worstje? Ik zou het geen worstje noemen. Maar nee die komt niet in beeld".