AMSTERDAM - Kim-Lian van der Meij is geen fan van etiquette. "Absoluut niet", zegt de actrice en presentatrice.

"Als ik naar iets toe moet waar ik me netjes moet gedragen, moet ik dat echt even tegen mezelf zeggen."

Dat Kim-Lian moeite heeft met de beleefdheidsregels komt door haar opvoeding. "Altijd met 'u' praten, iemand netjes beleefd aankijken. Ik kom uit een heel ander gezin. Bij ons thuis liep je van tafel als je klaar was met eten. Dan ging je niet zitten wachten op de rest."

Ondanks haar losse opvoeding probeert de 31-jarige haar dochter en zoon wel wat manieren bij te brengen. "Ik probeer m'n kinderen juist zo op te voeden dat ze even wachten totdat iedereen is uitgegeten en niet praten tijdens het eten."

Partner

Ook Kim-Lians partner Daniël Gibson doet niet alles volgens het boekje. "Stiekem hou ik wel van galante mannen. De deur openhouden, een jas over een regenplasje. Maar Daniël heeft het nog nooit gedaan", bekent Kim-Lian. "En ik ben nog steeds stapelgek op 'm, dus eigenlijk draait het daar dus niet om."

Daniël compenseert zijn gebrek aan hoffelijkheid volgens Kim-Lian ruimschoots. "Daniël is heel slim en dat ben ik soms wat minder. We hebben goede, diepe gesprekken en hij is heel liefdevol en romantisch in andere dingen. Ik ben gewoon gek op die kerel, het maakt eigenlijk niet uit wat hij doet. Dus fuck die etiquette."