AMSTERDAM - Dennis Weening kan voorlopig nog niet naar huis.

De presentator, die sinds maandag in het ziekenhuis ligt met een ontsteking, hoopte voor het weekeinde ontslagen te worden. Dat zit er echter niet in.

"Ik hoorde steeds dat alles goed zakte, maar nu is het weer stabiel", legt Weening donderdagmiddag uit in de radioshow van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. "Ik moet dus toch langer blijven."

Weening brak zijn enkel tijdens opnamen voor Expeditie Robinson en ging in Singapore onder het mes. Toen hij vorige week naar een ziekenhuis in Den Haag ging om een schroef uit zijn voet te laten halen, bleek dat de wond was gaan ontsteken. Maandag werd Weening opgenomen. "Ik werd ziek, had koorts en ging ijlen."

Nooit rustig aan

Welke bacterie de 35-jarige presentator onder de leden heeft, wordt nog onderzocht. "De artsen denken toch dat het komt doordat ik in Singapore ben geopereerd. En ik heb eigenlijk nooit rustig aan gedaan. De opnamen voor So You Think You Can Dance begonnen meteen en ik heb veel gevlogen. Nu kwam het er allemaal uit, letterlijk en figuurlijk met gele pus en alles."

Weening is voorlopig nog niet klaar met zijn enkel. "Er zit ook nog een plaat in m'n voet, waarschijnlijk zit de bacterie daar ook op. Ook als alles nu gaat genezen, moet die plaat er ook nog uit."