AMSTERDAM - Hiphopper P. Diddy heeft aangekondigd dat hij zich na zijn aankomende album 'PD5' terugtrekt als soloartiest. Dit album wordt in het najaar verwacht. Na ongeveer tien jaar bezig te zijn geweest met de popularisering van hiphop, zegt Diddy te willen stoppen.

"Ik heb mijn droom kunnen verwezenlijken en ik wil controleren wanneer mijn laatste album uitkomt. Ook als ik deze cd niet ongelofelijk vindt, ben ik blij met de albums die ik gemaakt heb. Ik heb geen behoefte er nog meer te maken," aldus Diddy tegen VH1.

Als Diddy inderdaad stopt, betekent dit niet dat hij niet actief meer zal zijn. Zo leidt hij zijn eigen platenmaatschappij Bad Boy Records en het populaire kledingmerk Sean John. Ook zal de ster vanaf 26 april te zien zijn op Broadway, waar hij de hoofdrol speelt in 'A Raisin in the Sun'.

'PD5' zal Diddy's vierde album zijn dat hij als soloartiest uitbrengt. In de lente zal tevens een dance-album op de markt komen dat 'Divided Souls' heet. Op dit album vol electronische dancemuziek werkt hij onder meer samen met Felix Da Housecat en Timo Maas.