Jos Brink houdt geheim nog vijf jaar stil

AMSTERDAM - Jos Brink biechtte vlak voor zijn dood een geheim op aan programmamaker Han Peekel. De presentator en acteur, die 65 jaar oud werd, is vrijdag precies vijf jaar dood.

Hij stierf aan de gevolgen van kanker.

"Toen ik zes weken voor het overlijden bij Jos thuis het interview afnam, had ik werkelijk geen idee dat hij ziek was", vertelt Peekel. Volgens de programmamaker beleefden de twee een gezellige middag en praatte Brink honderduit.

"Hij was, achteraf gezien, wel heel openhartig en heeft me ook een geheim toevertrouwd, waarbij hij nadrukkelijk aangaf dat ik die passage pas op zijn vroegst tien jaar na zijn overlijden mocht gebruiken."

Nabestaanden

Volgens Peekel, wiens interview met Brink vrijdag wordt uitgezonden op themakanaal Best 24, is het nog maar de vraag of het geheim daadwerkelijk ooit bekend wordt. "Daarover is het laatste woord natuurlijk aan de nabestaanden."

Brink werd bekend met shows als De Jos Brink Show en Wedden Dat..? Daarnaast was hij onder meer te zien in Puzzeluur en Zondagskinderen en runde hij met zijn partner Frank Sanders een theaterbedrijf.

Minder

Sanders vertelt aan De Telegraaf dat het verdriet minder wordt, maar het gevoel alleen te zijn erger. ''Ik heb heel veel lieve mensen om me heen. Maar die kunnen de eenzaamheid niet wegnemen", aldus Sanders.

''Het is stil in huis. Ik hoor nooit meer zijn voetstappen op de trap als ik in de huiskamer zit. En als ik 's morgens mijn lege koffiekopje op de ontbijttafel laat staan, staat het er 's avonds nog.

''In het begin voelde ik Jos nog om me heen. Ik rook zijn geur, proefde zijn sfeer, de muren weergalmden zijn stem'', vervolgt hij. ''Maar dat is allemaal verdwenen. Wat rest, is de stilte. Misschien is dat ook wel goed. Het helpt me om te accepteren dat ik nu dus alleen ben.''

Nieuwe man

Frank heeft geen nieuwe liefde gevonden, sinds het overlijden van Brink.

''Ik zie best wel eens leuke jongens lopen, maar om daar nou op af te stappen... Een homoseksuele man van 60 is over de uiterste houdbaarheidsdatum heen. Een man van mijn eigen leeftijd?

"Als ik een leuke man tegenkom, wie weet. Dan liggen we straks gewoon met z'n drieën in het graf. Want hij moet me na mijn dood wel naast Jos leggen. Dat wil ik graag van tevoren afgesproken hebben.''

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie