HILVERSUM - Nabestaanden van overleden bekende Nederlanders zijn niet blij met Party. 

Het weekblad heeft de speciale editie Sterren Aan De Hemel uitgebracht zonder de familieleden in te lichten. In het blad worden overleden BN’ers herdacht.

Op de voorpagina zijn foto’s te zien van onder meer Ramses Shaffy, Guusje Nederhorst, Robert Long en Bart de Graaff. Naast hun gezichten zijn afbeeldingen te zien van hun grafstenen.

De nabestaanden waren niet op de hoogte van de komst van het blad. Mirjam de Graaff, zus van Bart de Graaff, zegt in RTL Boulevard niet blij te zijn met het initiatief. “Als je het weet kan je er rekening mee houden. Nu word je erdoor verrast. Bart staat op de voorkant en dat is niet prettig. Ik vind het ook smakeloos om er een foto van het graf bij te zetten.”

Gevoelig onderwerp

Ook Xandra Brood is niet te spreken over de speciale editie. "Ik weet van niks, ze hebben mij nooit gebeld. Het was wel fijn geweest als ik even op de hoogte was gebracht. Zeker met zo’n gevoelig onderwerp", zegt de weduwe van Herman Brood. Dré Hazes zegt dat de doden en nabestaanden met rust gelaten moeten worden. "We worden er op deze manier ook weer mee geconfronteerd. Dat kan niet."

Ton de Wit, hoofdredacteur van de Party, zegt in een verklaring de ontstane commotie overdreven te vinden. "We hebben een keurig netjes blad gemaakt en het decent verwoord. Natuurlijk hebben we niet alle betrokkenen benaderd. Wat een onzin. We hoeven toch niet bij elk verhaal wat we schrijven mensen in te lichten?".

Het blad ligt momenteel in de winkel.