Prins Philip weer in het ziekenhuis

AMSTERDAM - De man van koningin Elizabeth, prins Philip is wederom in het ziekenhuis opgenomen.

Dat heeft een woordvoerder van Buckingham Palace bevestigd.Het paleis spreekt van een ''voorzorgsmaatregel'', zonder nadere details.

Prins Philip (91) was in juni ook opgenomen in een ziekenhuis. Hij had een blaasontsteking opgelopen tijdens feestelijkheden rond het jubileum van Elizabeth. Hij miste daardoor het einde van de festiviteiten voor haar 60-jarig ambtsjubileum.

Volgens het paleis is de blaasontsteking in de afgelopen dagen teruggekeerd.

Wight

Philip en Elizabeth verbleven woensdag in hun Schotse kasteel Balmoral, toen Philip nieuwe klachten kreeg. Met de auto werd hij naar het ziekenhuis gebracht, ongeveer 60 kilometer verderop. Hij had maandag nog het eiland Wight bezocht in het zuiden van Engeland en leek toen in goede gezondheid tijdens publieke optredens.

Philip is de langstdienende en de oudste prins-gemaal in de Britse geschiedenis. Hij trouwde in 1947 met Elizabeth. De van oorsprong Griekse Philip staat bekend om zijn soms ongepaste grappen en als trouwe steun voor de koningin. In december was Philip tijdens een kerstdiner met familie naar het ziekenhuis gebracht, om een stent te krijgen in een vernauwde kransslagader.

Lees meer over:
Tip de redactie