AMSTERDAM - Popsterren Sting en Annie Lennox gaan samen op tournee. Hun 'Sacred Love' wereldtournee start 27 juni in Philadelphia en eindigt in Canada op 12 oktober. Op 5 april geeft het duo een uitverkocht concert in Ahoy. Het tournee voert de sterren langs een groot aantal Amerikaanse en Europese steden.

Lennox en Sting meldden vrijdag aan Associated Press dat zij nog niet precies weten hoe de concerten eruit gaan zien. Het duo gaat voor het eerst samen op pad en heeft nog niet besloten of ze ook samen zullen optreden.

Eén show

Lennox en Sting kennen elkaar al meer dan twintig jaar en vinden het leuk om nu een keer samen rond te toeren. Sting: “Ik wil één show maken van wat normaal twee shows zijn. Het is ons podium en ik wil graag dat mensen weggaan met de gedachte dat het de beste show was die ze ooit gezien hebben”.

Oscars

Sting en Lennox waren dit jaar beiden genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Song. Sting's nominatie was voor het nummer 'You will be my ain true love' uit de film 'Cold Mountain'. Lennox ging met het beeldje naar huis voor haar bijdrage aan 'Into the west' uit 'Lord of the Rings: The Return of the King'.

Lennox laatste album dateert van 2003 en is getiteld 'Dare'. In de jaren tachtig verwierf zij met Dave Stewart wereldfaam als de Eurythmics. Sinds 1992 heeft Lennox een succesvolle solocarrière. Sting's laatst verschenen cd heet 'Sacred Love' en is in 2003 uitgekomen.