Jan Kooijman past niet in een hokje

AMSTERDAM - Jan Kooijman heeft er geen problemen mee dat hij 'niet in een hokje past'. "Ik trek mijn eigen plan. Het zit me niet in de weg."

Dat vertelt het jurylid van So You Think You Can Dance in Linda.

Kooijman denkt zelf dat zijn talent niet specifiek ligt bij dans, presenteren of acteren. "Ik ben in staat om iets over te brengen. Ik sprong nooit het hoogst en draaide niet het best. Mijn kracht is dat ik het toneel oploop en ervoor zorg dat mensen naar mij kijken."

"Nederlanders denken: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Als je danser bent moet je rond je 34e les gaan geven, of fysiotherapeut worden. Niet gaan spelen in een soap zoals ik heb gedaan", aldus Kooijman.

Vaderschap

Naast zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden en het jureren in So You Think You Can Dance is Kooijman onlangs vader geworden. "Ik heb het krankzinnig druk, dus combineer ik een fotoshoot door mijn vrouw en kind mee te nemen. Zo houden we de balans tussen werk en privé goed."

De dochter van Kooijman is een jaar oud, maar Kooijman denkt nu al na over haar tienerjaren. "Ze krijgt een kuisheidsgordel. Groot slot erop en papa heeft de sleutel. En op haar achttiende krijgt ze de sleutel als verjaardagscadeau."

De nieuwe LINDA ligt vanaf woensdag in de winkel

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie