Familie op eerste plaats voor Jan Smit

AMSTERDAM - Anders dan de titel van zijn nieuwste album Vrienden doet vermoeden, schreef Jan Smit de meeste liedjes voor zijn gezin.

'Lieve Liza, Fem en Emma ik hou van jullie' staat er dan ook in het cd-boekje. "Zij zijn mijn kracht, alles wat ik doe, doe ik voor hen", legt Jan uit in het AD.

"Mijn drie meiden thuis zijn de basis van de rust die ik in mijn leven heb gevonden. Naast dat wat Liza en ik voor elkaar voelen, is er altijd die prachtige, onvoorwaardelijke liefde die kinderen je schenken. Elke ochtend worden ze vrolijk wakker, zijn blij om je te zien. Dat pure, die volledige afhankelijkheid van een kind van de ouders, vind ik elke keer weer prachtig om te zien."

Doktersadvies

Smit zal het - ook op doktersadvies - de komende tijd dan ook wat rustiger aan doen. "Ik ga in plaats van tweehonderd optredens per jaar er nu nog honderd doen. De dokter zei me dat als ik wil blijven doen wat ik doe, ik gas terug moet nemen. Ik heb een 'onzekere' stem en daar moet ik mee leven. Daarom is het goed om ook andere dingen te hebben."

Zoals bijvoorbeeld acteren. "Natuurlijk blijf ik zingen, maar waar ik ook op hoop is dat de film Het Bombardement waar ik in speel een succes wordt. Ik heb geen idee of ik een goede acteur ben, maar volgens mij heb ik een degelijke rol neergezet. De reacties van de mensen met wie ik heb gewerkt, zijn tot nu toe in elk geval positief. En van de TROS krijg ik aan de andere kant als presentator weer volop kansen. Gelukkig maar, want ik weet niet hoe het in de toekomst zal gaan."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie