Ricky Koole wilde altijd al moeder worden

AMSTERDAM - Actrice Ricky Koole wilde altijd al moeder worden. "Het leek me zonde als het niet zou gebeuren, want ik denk dat er een leuke moeder aan me verloren was gegaan."

Twintig maanden geleden was het zover en beviel de 39-jarige Koole van zoon Otis. Sinds het moederschap is ze geduldiger dan voorheen, zegt ze tegen tijdschrift Flair.

"Ik kan me nog steeds lekker opfokken in de rij bij de kassa, maar van alles wat met Otis te maken heeft, geniet ik met volle teugen", aldus Koole.

Ze ziet de omgang met haar zoontje, waarvan Leo Blokhuis de vader is, ook als een rustmoment. "Ik ben immers stapelverliefd op Otis. Het is een vrolijk, gezellig kind en hij kletst aan de lopende band."

Klein kontje

Ze maakt dan ook graag een uitstapje met hem naar de speeltuin en vind het leuk hem te zien dansen. "Als ik hem een bakje cherrytomaatjesgeef - daar is-ie dol op - en een muziekje aanzet, begint hij supertevreden te swingen met dat kleine kontje van 'm."

Ook vind Koole het slim van haar zoon dat hij al stellig een kleur shirt kan kiezen. "Dan geef ik hem een roze en een blauwe en zegt hij stellig: 'Blauw.' Wel jammer, want Leo en ik hoopten een beetje dat hij homo zou zijn, dat leek ons zo gezellig!"

Lees meer over:
Tip de redactie