AMSTERDAM - Ruim een kwart van de ondervraagde jongeren wil dat Boris de nieuwe Idol wordt. Dit blijkt uit een onderzoek dat gehouden is door bureau Qrius. Verder hopen ze dat Marlies op de tweede plaats eindigt en Maud het tot de derde plek redt.

De onderzoekers vroegen 1100 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 29 jaar die regelmatig de zangcompetitie op televisie volgen, wat zij nog meer van hun favoriete programma vinden. Eenderde vindt het programma geweldig en blijft er iedere week voor thuis. Nog geen tien procent geeft er helemaal niets om.

De ondervraagde jongeren vinden de laatste tien finalisten van dit jaar niet beter zingen dan vorig seizoen, toen Jamai de eerste Idol van Nederland werd. Maar ze vinden de kandidaten wel een stuk volwassener dan de vorige keer. Dat klopt ook wel, want negen van de tien zijn boven de twintig, terwijl dat bij Idols 1 net andersom was.

Over de jury zijn de ondervraagden niet zo te spreken. Bijna de helft stemt liever Edwin Janssen weg en 42 procent heeft het wel gehad met Jerney Kaagman. Afgelopen weekeinde was de eerste aflevering waarin één kandidaat wordt weggestemd. Dat was zaterdag Meike. Er zijn dus nog negen hoopvolle jongens en meisjes over, die er alles aan zullen doen om op 1 mei tot Neerlansch tweede Idol gekroond te worden.