AMSTERDAM - Oud Powned-presentatrice Jojanneke van den Berge had genoeg van het label van 'gehaaide tante' en heeft mede daarom de omroep verlaten.

Dat vertelt Van den Berge aan Viva.

"Ik werd door de kijkers vaak gezien als het lieve gezicht van het programma, maar vriendinnen stoorden zich aan de Jojanneke die op het randje opereert", aldus de 33-jarige Van den Berge.

Van den Berge had naar eigen zeggen constant het gevoel dat ze moest vechten voor haar eigen ideeën. "Zelden heb ik iets gemaakt waar ik niet achterstond. Soms schoot de balans van inhoud en lach meer naar de lach en dat vond ik dan jammer."

"Als ik was gebleven moest ik mezelf, wie ik ben, geweld aan doen. De toon paste niet meer bij me en dus ben ik opgestapt", aldus Van den Berge.

Toekomstplannen

Inmiddels is de presentatrice bezig met het schrijven van een roman. "Al tien jaar lang vraagt Ronald Giphart, met wie ik een beetje bevriend ben, wanneer mijn boek nu eindelijk af is. Het wordt ongeloofwaardig als ik nog langer wacht."

Daarnaast is Van den Berge bezig met een documentaire. "De plannen voor mijn docu over prostitutie staan nog in de kinderschoenen. Prostitutie is zo idioot, het moet allemaal maar kunnen want het hoort erbij. Ik vind dat vals liberalisme. Ik wil Nederland wakker schudden."