AMSTERDAM - Katherine Jackson krijgt de voogdij over haar drie kleinkinderen gedeeltelijk terug.

Een rechter bepaalde donderdag dat de 82-jarige matriarch weer als voogd mag optreden voor Prince, Paris en Blanket, samen met haar neef TJ.

Tijdens een hoorzitting zei rechter Mitchell Beckloff dat na onderzoek is gebleken dat Katherine een 'uitstekende voogd' is en dat het kroost van Michael Jackson veel van haar houdt. "Volgens mij zijn de kinderen bij haar in goede handen."

Hechte band

Daarnaast hebben de 15-jarige Prince, 14-jarige Paris en 10-jarige Blanket ook een hechte band met hun neef TJ, die vorige week tot tijdelijke voogd werd benoemd.

Dat gebeurde nadat Katherine Jackson ruim een week niet bereikbaar was voor haar kleinkinderen. Katherine en TJ nemen nu samen de zorg voor het drietal op zich.

Clinch

Verschillende leden van de familie Jackson liggen met elkaar in de clinch. Sommigen ondertekenden een brief, die werd gelekt naar de media, waarin ze beweerden dat het testament van Michael is vervalst.

Jermaine Jackson, een van de ondertekenaars, riep woensdag op tot verzoening. "Er zijn fouten gemaakt en stomme dingen gezegd. We moeten hier een punt achter zetten en vrede sluiten."