AMSTERDAM - Gordon ziet af van stappen tegen Dutch Valley. De zanger is furieus omdat de organisatie van het festival in een persbericht delen van een privébericht van hem op Facebook heeft verspreid.

Tegenover RTL Boulevard kwam Gordon terug op de bewering dat hij de vete voor de rechter wil uitvechten. "Nee, wat moet ik nou voor stappen ondernemen." Hij noemde het afgezegde optreden 'een hele domme beslissing'.

"Want er zijn heel veel mensen die speciaal voor ons kwamen. Ik heb het gehad met die hele Volendamse maffia, die hun tentakels overal in hebben zitten", sneerde hij naar onder anderen Jaap Buijs.

Gorden dreigde eerder met een juridische strijd. "Het openbaar maken van mijn Facebookberichten is in strijd met de wet op de privacy, als ik dat anders had gewild had ik zoiets wel openlijk getwitterd", schrijft Gordon in een e-mailwisseling, die donderdagochtend plaatsvond, aan medeorganisator Jaap Buijs.

Excuses

"Waarom niet gezamenlijk tot een oplossing gekomen in plaats van deze aktie?" Gordon zegt de zaak echter met een excuus van Buijs achter zich te willen laten. "En dan treed ik alsnog op voor de fans die nu de dupe zijn geworden."

De zanger werd donderdag door de organisatie van Dutch Valley geweerd omdat hij kritiek leverde op het festival. Zo was hij verontwaardigd over het feit dat Los Angeles, the Voices in geen enkele uiting van Dutch Valley werd genoemd.

Nichterig

"Ik wens hem veel succes", reageert Jaap Buijs op Gordons plannen. Hij vindt het niet netjes dat Gordon 'op een nichterige manier' al uithaalt naar het festival voor het is begonnen. "Wij zijn erg benieuwd."