AMSTERDAM - The Flexican moet op zoek naar een nieuwe advocaat. De dj, die zaterdag in Eindhoven mishandeld zou zijn door de politie, werd bijgestaan door Yehudi Moszkowicz.

De raadsman laat donderdag echter weten de plaatjesdraaier niet meer bij te staan, wegens 'een achteraf gebleken, mogelijke belangenverstrengeling'.

Moszkowicz staat wel een andere betrokkene bij de zaak bij. Het gaat om een vrouw die opnames maakte van de aanhouding van de dj en ook mishandeld zou zijn.

Ze werd gearresteerd en meegenomen naar het bureau. Daar wilde ze de beelden laten zien aan de hulpofficier van justitie, maar het filmpje bleek van haar mobieltje te zijn verwijderd terwijl ze in de cel zat. Afgelopen zondag ontkende de politie dit nog tegenover NU.nl.

Mishandeld

The Flexican, oftewel Thomas Goethals Ligthart, werd zaterdagavond in de boeien geslagen. Lighthart beweert bij zijn aanhouding mishandeld te zijn. Volgens The Flexican reed er een politieauto over zijn voet, waarna de dj een opmerking maakte. Vervolgens zouden agenten hem verbaal en fysiek mishandeld hebben.

Twee agenten zijn op hun beurt bezig met een aangifte tegen de dj. Een wegens mishandeling, de ander zegt beledigd en bedreigd te zijn door Ligthart.