LOS ANGELES - Jermaine Jackson lijkt voorlopig de strijd om Michaels nalatenschap op te geven.

In een publieke verklaring zegt de broer van de King of Pop dat hij vrede wil met de beheerders van het nalatenschap. Dat meldt TMZ.

''Ik sta niet meer achter de brief die aan de beheerders van het nalatenschap is gestuurd. Die had nooit openbaar mogen worden'', aldus Jermaine.

De broer van Michael geeft aan tot zijn beslissing te zijn gekomen na een emotioneel telefoontje met zijn zoon. Jermaines zoon Jermajesty zou er kapot van zijn dat hij zijn oma niet meer samen met zijn vader kan bezoeken.

Rust

Jermaine wil nu dat de rust terugkeert. ''In die geest reik ik hen door middel van deze verklaring de hand toe.'' Maar voegt hij toe: ''Ik heb nog steeds mijn bedenkingen rondom de beheerders van het nalatenschap en ik blijf kritisch en ik zal van me laten horen wanneer er reden tot zorg is. Maar deze zaken moeten via de juiste mensen geadresseerd worden en niet in het openbaar uitgevochten worden.''

Jermaine, Randy en Janet Jackson zijn niet langer welkom bij het huis van hun moeder Katherine. TJ, de voogd van Michaels kinderen, besloot hier vorige week toe. De drie Jacksons claimen dat Michaels testament is vervalst door de advocaten die belast zijn met de uitvoering ervan.