LONDEN - Robert Pattinson stond op het punt zijn vriendin Kristen Stewart te vragen om met hem te trouwen.

Dat was voor hij ontdekte dat ze was vreemdgegaan met regisseur Rupert Sanders, aldus The Mirror.

Volgens de krant vertelde hij aan zijn vrienden dat het 5 miljoen pond (6,38 miljoen euro) kostende huis dat hij net gekocht had, bedoeld was om samen als echtpaar in oud te worden. Robert (26) wou eind van de zomer op zijn knieën gaan voor zijn 22-jarige vriendin.

Een bron onthult: "Robert wilde graag trouwen met Kristen en hij was al bezig met de voorbereidingen voor een huwelijksaanzoek. Nu is hij razend op haar, en heeft de woning verlaten. Het enige wat ze doen is sms’jes naar elkaar sturen."

Liberty Ross

Liberty Ross lijkt iets meer vergevingsgezind dan Robert Pattinson. De actrice vergeeft het slippertje van haar man, regisseur Rupert Sanders, met Kristen Stewart.ergeeft het slippertje van haar man, regisseur Rupert Sanders, met Kristen Stewart.

 Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

''Ze is bereid om Rupert nog een kans te geven'', onthult een bron. ''Ze accepteert dat het niets meer was dan wat flirten.''

Ross stelt zich hiermee een stuk coulanter op dan Robert Pattinson. De acteur vertrok uit het huis waar hij met Stewart samenwoonde, nadat de affaire bekend werd. Pattinson zou momenteel absoluut geen behoefte hebben aan enige vorm van contact met zijn exvriendin.

Sanders vader ziet de ernst van de zaak in ieder geval niet in. Volgens hem is de situatie tussen zijn zoon en Stewart enorm opgeblazen. ''Het is een mooi, jong meisje en je bent zo'n vijf maanden veel samen. Dan wordt het wel eens gezellig. Dit hele gedoe is heel erg overdreven'', aldus Michael Sanders.