LOS ANGELES - Katherine Jackson heeft de voogdij over Paris, Prince en Blanket deels weer in handen.

De moeder van Michael Jackson deelt voorlopig de zeggenschap over de kinderen van de overleden King of Pop met TJ Jackson, meldt AFP.

Katherine en de zoon van Tito Jackson zouden overeengekomen zijn dat gedeelde voogdij het beste is voor de kinderen. TJ zal zich bezighouden met het onderwijs van Paris, Prince en Blanket.

Ook overziet hij alle beslissingen op het gebied van het huishoudelijke personeel en de beveiliging. Katherine houdt zeggenschap over de financiën van de drie kinderen.

Vooruitzicht

''Mevrouw Jackson is erg blij met het vooruitzicht dat zij Michaels kinderen kan opvoeden zonder de verantwoordelijkheden die horen bij zo'n bekende familie, zoals het groot aantal personeelsleden.''

''Ze kan haar aandacht volledig richten op het opvoeden van Michaels kinderen en een oma voor hun zijn'', liet Katherines advocaat weten.

Formalisering

De nieuwe overeenkomst over de gedeelde voogdij zal volgens advocaten begin volgende week geformaliseerd worden.

Vrijdag besloot een rechter in Los Angeles ook tot een onderzoek naar het welzijn van Paris, Prince en Blanket. De kinderen kunnen op elk moment ondervraagd worden over hun dagelijkse omgang met hun oma. Mocht het niet goed gaan dan grijpt de rechter in.