LOS ANGELES - Voormalig lijfarts van Michael Jackson, Conrad Murray heeft de moeder van Michael Jackson uitgenodigd om hem te komen opzoeken in de gevangenis.

De voormalige lijfarts van de King of Pop, die veroordeeld is tot een celstraf van vier jaar, wil Katherine Jackson graag te woord staan.

"Ik heb gehoord dat ze me wil spreken", laat Murray weten in een verklaring aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.

"Gezien haar leeftijd, gezondheid en het feit dat ze de moeder is van een zeer goede overleden vriend, zou ik graag met haar gaan zitten en haar vragen beantwoorden."

Ruzie in de familie

Murray geeft aan dat hij vanuit de cel het nieuws niet goed kan volgen. Hij heeft wel iets opgevangen over de problemen van Katherine Jackson, die pas geleden de voogdij kwijtraakte over Michaels drie kinderen.

Verschillende familieleden liggen met elkaar in de clinch vanwege het testament van de in 2009 overleden zanger. Volgens sommigen hebben curatoren dit vervalst.

Twijfels

De lijfarts zag onlangs beelden voorbijkomen van Katherine Jackson. "Ze zag er extreem verdrietig uit", zegt Murray. "Ik heb gehoord dat ze het erg moeilijk heeft." Een advocaat van Katherine heeft laten weten dat hij de uitnodiging van Murray aan haar doorgeeft, maar hij heeft zijn twijfels of ze ook daadwerkelijk op zijn verzoek ingaat.

Murray zou in juni 2009 de overdosis propofol die Jackson fataal werd hebben toegediend. De arts blijft echter volhouden dat de zanger zelf de fatale dosis innam.