LOS ANGELES - Eric Dane verlaat de populaire tv-serie Grey’s Anatomy. De 39-jarige acteur, die in het medische dramaserie de rol van Dr. Mark 'McSteamy' Sloan vertolkte, vindt het na zes seizoenen welletjes.

Dat verklaarde Dane tegenover TVLine.com.

"Ik ben iedereen rond Grey’s bijzonder dankbaar voor de ervaringen en herinneringen in de afgelopen zes jaar. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar na lang beraad heb ik besloten dat de tijd rijp is om te stoppen. Het was fantastisch om met een creatieve geest als Shonda Rhimes te hebben mogen werken", aldus Dane.

Rhimes, de bedenker van de serie, zei dat Dane van Dr. Sloan een van de meest geliefde personages van de show wist te maken. "We zijn hier bij Grey’s een grote familie en Eric zal altijd een belangrijk familielid blijven. Ik wens hem het allerbeste en kijk er naar uit om hem in de toekomst op zowel het grote als het kleine doek te zien schitteren", aldus Rhimes.

Het negende seizoen van Grey’s Anatomy, Danes laatste, wordt vanaf september in de VS uitgezonden. De serie is in Nederland te zien op Net 5.