NEW YORK - Het is Robert Pattinson niet in de koude kleren gaan zitten dat zijn vriendin Kristen Stewart is vreemdgegaan met regisseur Rupert Sanders.

"Zijn hart is gebroken en hij voelt zich vernederd", zegt een insider tegen New York Post.

"Rob is in shock dat Kristen hem heeft bedrogen. Hij is er kapot van. Maar op dit moment wil hij er in het openbaar niks over zeggen. Hij wil eerst beslissen wat hij gaat doen", vertelt een andere bron aan RadarOnline.

"Kristen heeft hem erg gekwetst. Hij had nooit verwacht dat hij haar zou betrappen op vreemdgaan."

Volgens getuigen had het acteurskoppel al ruzie tijdens de Teen Choice Awards afgelopen zondag, een paar dagen nadat de foto van een zoenende Kristen en Rupert werd genomen.

Achter de schermen zouden de Twilight-acteurs namelijk een stevige woordenwisseling hebben gehad.

Schuldig

Stewart voelt zich extreem schuldig tegenover Liberty Ross, de vrouw van Sanders. Daarom heeft ze besloten haar een brief te sturen, meldt RadarOnline.

"Kristen vond het niet gepast om een openbaar excuus te maken aan Liberty", vertelt een bron. "Ze wil doen wat juist is en gaat Liberty een persoonlijke brief schrijven waarin ze spijt betuigt voor de actie."

De Twilight-actrice zou overwogen hebben om Liberty te noemen in het publiekelijke excuus dat ze woensdag de wereld in stuurde. Maar Kristen zou zo wanhopig zijn geweest om haar relatie met Pattinson te redden, dat ze besloot zich daar eerst op te focussen.

Twee kinderen

"Kristen vindt dat ze een ongelooflijk naïeve fout heeft gemaakt en ze wil er alles aan doen om dit recht te zetten. Het feit dat Liberty en Rupert twee kinderen hebben is inmiddels tot haar doorgedrongen en ze voelt zich vreselijk over wat ze gedaan heeft", weet de bron.