AMSTERDAM - Cilly Dartell heeft het vlak na het nieuws van haar ontslag bij Hart van Nederland moeilijk gehad. "De klap kwam keihard aan. Ik heb wekenlang gehuild", geeft ze toe.

De 54-jarige presentatrice moest na een dienstverband van zestien jaar vertrekken bij het SBS-programma dat wil vernieuwen.

"Zestien jaar lang heb ik de presentatie gedaan. Hart van Nederland zit in mijn hart. Zielsveel houd ik van dit werk. Dat maakt het juist zo verdrietig.”

"Ineens kwam het besef dat mijn ontslag niet het einde van de wereld betekent. En misschien juist wel tot heel veel moois kan leiden", vervolgt Dartell in De Telegraaf.

"Ik word gedwongen opnieuw naar mijn toekomst te kijken en plannen te maken. Het is tijd voor verandering. Daar ben ik nu ook aan toe."

Acteren

"Ik overweeg namelijk om weer te gaan acteren. Voordat ik de journalistiek in ging, stond ik ook in het theater." Nu zou ze een rol in een goede dramaserie wel zien zitten.

De in Dubai wonende presentatrice wil ook een documentaire maken over vrouwen die zijn geëmigreerd. "Het belangrijkste is dat het van binnen weer borrelt", concludeert Dartell. "Ik ben zo benieuwd wat de toekomst mij brengt!"