AMSTERDAM - Het lot van Jamie Saunders, het broertje van Ben en Dean, ligt in de handen van drie rechters.

Woensdag werden de 5 aanklachten tegen hem, vechtpartijen en mishandelingen, als één grote zaak behandeld. Maar omdat de rechter er niet uitkwam, is het doorverwezen naar de meervoudige kamer. Zo schrijft De Telegraaf.

Volgens de advocaten van de 24-jarige Saunders moet hij rekening houden met een gevangenisstraf van minimaal een jaar. Hier vertelde hij eerder over: "Ik kan alleen maar hopen dat de rechter nog een beetje begrip kan opbrengen na het zien van de beelden. Maar op een jaar moet ik volgens mijn advocaat rekenen", aldus Saunders die zelf ooit werkte als gevangenisbewaarder.

Momenteel werkt Saunders als evenementenbeveiliger. Een aantal van de mishandelingen zou tijdens dit werk zijn voorgevallen. Een jaar achter de tralies is voor Saunders natuurlijk niet iets om naar uit te kijken.

"Dat zou natuurlijk heel erg zijn. Dan ben ik niet alleen mijn werk kwijt, maar ook mijn vergunning om nog langer op evenementen te mogen werken. En daarnaast kan ik mijn huidige werk, als beveiliger in de rosse buurt van Alkmaar, ook wel vergeten.”